Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Engelli Öğrenci Birimi

2024-2025 TESYEV BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

        Vakfımız, Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokullarında, ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, örgün eğitime devam eden ve maddi desteğe ihtiyacı olan engellilere, Yönetmelikte belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapmaktadır.
        2024-2025 Eğitim-öğretim döneminde de, mevcut bursiyerlerimize ilaveten, Yönetmelikteki şartları taşıyan ve bursiyer adayı olmak üzere müracaat eden öğrenciler arasından yeni bursiyerler seçilerek, yardımımız devam edecektir.
Burs duyurumuz, sadece üniversite rektörlüklerine yapılmaktadır. Bu nedenle, rektörlükler, bünyelerinde bulunan fakülte, enstitü, yüksekokul ve konservatuarlarını bu konuda bilgilendirmeli, öğrencilerini de haberdar etmelidir.

TESYEV Yüksek Öğrenim Bursu duyurusu ile müracaat formu ekte takdim edilmiştir.
       a) Söz konusu duyurumuzun ve formun yeteri kadar çoğaltılarak bünyenizde bulunan öğretim kurumlarına iletilmesi ve Eylül 2024 ayı içerisinde web sitenizde ve ilan panolarında duyurularak öğrencilerinizin haberdar edilmesi,
       b) Bursiyer adayı olabilecek öğrencilerinize ait burs müracaatlarının ilgili kurum bünyesinde bulunan burs komisyonu tarafından değerlendirilmeye tabi tutulması, uygun görülenlere ait müracaat formu ve eklerinin, en geç 31 Ekim 2024 tarihine kadar,  Vakfımıza gönderilmesi,


hususlarını bilgilerinize sunar, şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımla.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ FORMLAR KISMINDAN GEREKLİ EVRAKLARI İNDİRİP BAŞVURULARINI TAMAMLAYABİLİRLER YADA https://ekb.comu.edu.tr/formlar/tesyev-bursu-aciklma-metni-ve-basvuru-formlari-r34.html LİNK ÜZERİNDEN ULAŞABİLİRLER.