Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezi, Erişilebilirlik Belgesi alan ilk sağlık kuruluşu oldu.

Erişilebilirlik Belgesi, komisyon tarafından denetlenen umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının denetim tarihi itibari ile erişilebilirlik mevzuatına uygunluğu komisyonca belirlenenlere valilik tarafından verilecek belgedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezi bu belgeyi alarak engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimindeki standartların yerine getirdiğini göstermektedir.