Engelsiz Kampüs Ofis Açılışı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Açılışı

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu “Üniversitemizin özel gereksinimli öğrencilerine yönelik hizmetlerini daha da güçlendirmek ve kapsayıcı bir üniversite ortamı oluşturmak amacıyla önemli bir adım” olarak nitelendirdiği ofisin açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Özel gereksinimli öğrencilerimiz, üniversitemizin değerli birer parçasıdır. Onların öğrenimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için gerekli tüm desteği sağlamaya kararlıyız. ‘Engelsiz Ofis’, engelli öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel yaşamlarında karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya ve üniversite yaşamlarında daha aktif rol almalarını ve başarılarını artırmalarına yönelik bir merkez olacaktır. Bu merkezde, özel gereksinimli öğrencilerimize danışmanlık, rehberlik ve destek hizmetleri sunulacaktır. Özel gereksinimli öğrencilerimizin üniversitemizdeki başarılarının artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışının ardından heyet, ofisi gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı.