UZAKTAN EĞİTİMDE ENGELLER VE ÖNERİLER

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÇOMÜ ÖĞRENCİ BİRİMİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN' nin koordinatörü olduğu Engelsiz Çömü Öğrenci Birimin Düzenlediği Doç.Dr. Nurullah BOLAT'ın Moderatörlüğünü yaptığı katılımıyla bizi mutlu eden değerli konuğumuz Türk İşaret Dili Tercümanı ve Eğitmeni Burak KAVAK'ın katıldığı ve bize olanakları sağlayıp bu güzel ortamı oluşturan Öğr. Gör.Sevda VURUR'un aynı zamanda Üniversitedeki tüm birim koordinatörlerimizin ve değerli öğrencilerimizle beraber Telekonferans ortamında çok güzel bir toplantı düzenlemiş olduk.

Öğrencilerimizin sorunlarını,sıkıntılarını dinlediyip onlara çözüm üretmeye başladık örn. başlıca sorunlardan bahsetmek gerekirse öğrencilerimizin sınav esnasında sürenin yetmediğini ve bu konu hakkında da çok fazla sorun yaşadıklarını.

Bir diğer konu ise görme engelli öğrencilerimizin ders materyallerinde sorun yaşadıklarını ve bunların çözülmesini istediklerini dile getirdiler buldukları kitapları PDF ortamına aktarmak istediklerini fakat yapamadıklarını derslerinde ve sınavlarında sorun yaşadıklarını anlattılar bizde Engelsiz Çomü Öğrenci Birimi olarak öğrencilerimizin istek ve sıkıntılarını çözmek için dört bir elden çalışmaya başladık Eğitimde Engel yoktur diyoruz.